Stiltemeditatie

Maandag: Stiltemeditatie Grote, of St. Bavokerk

Begin je week met stilte midden in het hart van de stad op een eeuwenoude heilige plek. Iedere maandag van 9.00uur tot 9.30uur is er een stilte meditatie in het koor van de Grote- of St. Bavokerk. Iedereen is welkom en meedoen is eenvoudig: zorg dat je even voor 9.00uur bij de deur van de Oude Groenmarkt 23 bent. Nadia Kroon, Tom de Haan of Joris Obdam begeleiden de groep naar het koor. Er wordt een kaars aangestoken, drie keer op de gong geslagen en na 20 minuten opnieuw als einde van de meditatie. Uiterlijk 9.30uur sta je weer buiten. Houd er rekening mee dat het tot en met mei koud is in de kerk.
Nieuws: Vanaf 11 maart 2019, precies drie jaar na de start van de meditatie, is de maandagmorgenmeditatie weer in het koor van de Grote- of St. Bavokerk. De restauratie van het koor is dan afgerond.

Woensdag: Stiltemeditatie Doopsgezinde Kerk

Identiek aan de maandagmorgen meditatie. Alleen op een andere prachtige locatie: De ingang is bij expositieruimte De Gang in de Grote Houtstraat 43 (naast winkel Jansje). Géén meditatie op 2e kerstdag. Welkom in het nieuwe jaar op woensdag 2 januari.

Blijf op de hoogte via deze site, of via de FB groep.

Vrijdag: Stiltemeditatie Oosterkerk, Zomerkade
Vanaf vrijdag 20 oktober is er elke vrijdagmorgen ook stilte in de Oosterkerk. De opzet is gelijk aan de meditatie in de Bavo op maandagmorgen. Aanvang 9.00uur, einde 9.30uur. Zie hieronder.

De ingang van de Doopsgezinde Kerk aan de Grote Houtstraat, naast Jansje.

IMG_8340

Het koor van de Grote, of St. Bavokerk

Interieur van de Oosterkerk Haarlem

De Oosterkerk aan de Zomerkade in Haarlem Oost.