Regenboogviering

In de vredesweek is er een viering in Grote of St. Bavo kerk op de Grote Markt in Haarlem voor iedereen, met het thema: ‘Over grenzen’. Want hoewel we allemaal verschillend zijn, zijn we wel gelijkwaardig. Toch schuren vaak genoeg de verschillen en lukt het helemaal niet om een ander te leren begrijpen en te erkennen. In deze bijzondere viering in de Grote, of St. Bavokerk op de Grote Markt vertellen verschillende mensen waaronder stadsdominee Tom de Haan, rabbijn Clary Rooda en imam Oemar Shabier Dilmohamed, waar het voor hen schuurt en hoe dat pijn kan doen, maar ook over waar ze op hopen.

De kerk staat daarom in het teken van een regenboog en de veelkleurigheid heeft betrekking op diverse aspecten: religie, geaardheid, afkomst, man of vrouw, jong of oud. Kortom, een bijzonder samenzijn voor en met christenen, moslims, joden, atheïsten, en homo-en biseksuelen, lesbiënnes, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s), en iedereen die ook niet in deze hokjes past. Na afloop rond 16.00uur is er ontmoeting met een hapje en een drankje.

Zing ook mee!

Want de Regenboogviering wordt begeleid door het grootste diversiteitskoor (multicultureel, multireligieus, multiseksueel) van Haarlem en omstreken. En U kunt hier ook aan meedoen! Het betreft een gelegenheidskoor. We zoeken zangers (m/v/anders) die het bestaande popkoor Zingsation onder leiding van Carolien Goeman aanvullen. Het repertoire bestaat voornamelijk uit popsongs die over de behandelde thema’s tijdens de viering gaan; Troost en Hoop.

Je hoeft geen solist te zijn, als je maar van zingen houdt. Dirigent Carolien Goeman repeteert de vijf nummers die tijdens de viering gezongen gaan worden. Als iedereen thuis repeteert, volgen daarna nog samen enkele  aantal repetities. Deze is in ieder geval op woensdagavond 18 september en we prikken nog een paar andere momenten. Meld je aan via hansgoespr@gmail.com