Jazzdienst met trio Under the Surface tijdens Haarlem Jazz & More 2019

zondag 18 augustus 2019

Dit jaar nodigt de stadsdominee Tom de Haan het trio Under the Surface uit in de Grote- of St. Bavokerk voor de jaarlijkse jazzdienst tijdens Haarlem Jazz&More. Hun laatste, volledig geïmproviseerde live-album draagt de toepasselijke naam Trinity, en neemt je mee naar een verborgen wereld van tederheid, woede, veiligheid, vreugde, eenzaamheid, rust en verdriet. Stuk voor stuk thema’s die ook in de kerk een belangrijke rol spelen. Mis deze bijzondere zondagmorgen dus niet.

Deuren Oude Groenmarkt: 9.30uur
Aanvang: 10.00u – 11.00uur
Toegang: vrij

Over Under the Surface
Joost Lijbaart, Bram Stadhouders en Sanne Rambags zoeken én onderzoeken samen ruimte en stilte door middel van improvisatie. Hun unieke muzikale taal hebben ze tot in de verste uithoeken van de wereld met hun publiek kunnen delen. Van Mali tot Mexico, Noorwegen tot India, van Bolivia tot Libanon.

De Jazzdienst is een samenwerking van Protestantse Gemeente Haarlem met Haarlem Jazz & More

Archief 2018

Jazzdienst Grote- of St. Bavokerk: ‘Timing’  met Lorenzo Mignacca
zondag 19 augustus 2018

Dit jaar nodigt de Haarlemse dominee Jan van Aller trompettist Lorenzo Mignacca uit in de Grote- of St. Bavokerk voor de Jazzdienst tijdens Haarlem Jazz & More 2018. Mignacca is in Haarlem en daarbuiten bekend als bandleider van New Harlem Deluxe. Het thema deze zondagmorgen is ‘Timing’. – Wanneer moet je opstaan en iets zeggen? Wanneer kun je beter zwijgen? In de unieke ambiance van de eeuwenoude Bavo wordt dit thema verkend, met trompetmuziek, nieuwe en oude teksten en een overweging, en naast de jazz, ook de muziek zoals die al generaties in deze kerk klinkt.

Archief 2017
Het thema Woede in de Grote Kerk, gitaarversterkers en blokfluit, kerkdienst én jazzconcert, je weet tegenwoordig ook niet meer waar je aan toe bent. Laat je dus maar meenemen door de virtuositeit van deze topmuzikanten die elkaar ontmoeten in de unieke setting van een kerkdienst met stadsdominee Tom de Haan tijdens Haarlem Jazz & MoreErik Bosgraaf is wereldberoemd blokfluitist en verbindt traditie en moderne tijd op ongekende wijze. Stef van Es is als gitarist de drijvende energieke kracht achter vele bands. Samen speelden ze met saxofonist Yuri Honing op het album Hotel Terminus. Tijdens Haarlem Jazz & More verkennen ze in de Grote- of St. Bavokerk het thema Woede. Anton Pauw bespeelt licht ontvlambaar het wereldberoemde Müllerorgel.
Facebook

Archief:
2016: ‘Schoonheid en stilte’ Jazzdienst 21 augustus

Haarlem Jazz & more Bavo 2016

Verslag Jazzdienst Haarlems Dagblad 22 augustus 2016 door Peter Bruyn